söndag 2 november 2008

Tomtar och troll

Nä inga tomtar har jag sett men det var nästan så att trollen tittade fram i skogen i fredags kväll.


Jag, Ultraschmultra och ett gäng från Ultraschmultras army träning skulle ut och göra skogarna i Täby osäkra. Med pannlampor, reflex västar gav vi oss iväg, tio äventyrliga människor. Vi sprang i mörkret och skenet från pannlamporna gjorde skogen trollsk. Jag fylldes av en känsla av andakt, det var vi, naturen och djuren som fanns där i mörkret,djuren undrade säkert vad det var för idioter som kom springande och störde, som dessutom behöver lampor för att se. Känslan är svår att beskriva men det kändes som om jag sprang med ett leende på läpparna.

För det mesta så sprang vi på en led men ibland som när Bruno skulle visa oss en bunker ja då var det mitt ut i skogen som gällde över stock och sten. Det var så härligt underbart, benen var lätta och hoppade glatt över hindren. Vi klättrade ned i bunkern som vi efter lite letande hittade och blev härligt smutsiga (i alla fall vi som tog den krångliga vägen). I bunkern var det en lång mörk gång uppför som vi skulle springa med släckta lampor. Det var spännande och jag blev på köpet lite åksjuk om man kan kalla det det Foto: Bruno

Först har jag efter Tjurruset fått smak för terräng löpning och nu för terräng löpning i mörker hur ska detta sluta?


Efter avslutat pass hade vi en mysig picknick, Halloween picknick kanske man kan kalla det. Ultraschmultra och jag Foto: Bruno

Det blev ca tolv kilometer och Ultraschmultra och jag var eniga: vi skulle ha kunnat tagit ett varv till...
Så nu drömmer jag om ett nytt nattligt äventyr gärna ett långpass på ett par mil i skogen under en natt...





2 kommentarer:

Anonym sa...

Fasiken vilken kul träning!
Det är spännande att smyga runt i skogen när det mörknat.

Har något liknande på Rudans Gård som vi kallar "Reflexrundan". Det är i princip obanad terräng och så sitter det små reflexer på träden man ska följa i mörkret. 5,5 km lång och ganska kuperad men buskul att springa.

=)

Pia sa...

Ja, visst är det mysigt att springa med pannlampa i skogen!! Härligt det lät! Som gammal orienterare har jag alltid haft en förkärlek för natt-orientering.